NIEUWS &
TIPS VAN NOOR

DE SYMPTOMEN VAN TANDVLEESPROBLEMEN EN WAT ERAAN TE DOEN? 

september 25, 2023 - Tandarts Noor

Elke tandarts of mondhygiënist in Voorhout is het erover eens dat er meer aandacht moet zijn voor een veelvoorkomend tandheelkundig probleem dat vaak wordt onderschat: tandvleesproblemen. Deze aandoening kan variëren van milde irritatie tot ernstige gezondheidsproblemen, dus het is van vitaal belang om te weten welke symptomen u moet herkennen en wat u eraan kunt doen. Tandvleesproblemen, ook bekend als gingivitis of parodontitis, kunnen verschillende symptomen veroorzaken. Het is belangrijk om deze te herkennen, zodat u op tijd naar de tandarts of mondhygiënist kunt gaan om verdere complicaties te voorkomen.

De veelvoorkomende symptomen van tandvleesproblemen: 

 • Bloedend tandvlees: Dit is een van de vroegste tekenen van tandvleesproblemen. Als u merkt dat uw tandvlees bloeden tijdens het poetsen of flossen, moet u dit serieus nemen en een afspraak plannen bij de mondhygiënist in Voorhout. 
 • Roodheid en zwelling: Gezond tandvlees hoort roze en strak aan te voelen. Als uw tandvlees rood en opgezwollen lijken, kan dit wijzen op een ontsteking. 
 • Slechte adem:  Een onaangename adem die niet verdwijnt na het poetsen kan worden veroorzaakt door bacteriën in uw mond als gevolg van tandvleesproblemen.
 • Gevoelige tanden: Tandvleesproblemen kunnen ook leiden tot gevoeligheid van uw tanden, vooral bij het eten van warme, koude of zoete voedingsmiddelen. 
 • Terugtrekkend tandvlees: Als uw tandvlees zich terugtrekt, kunnen uw tanden langer lijken en kan de blootgestelde tandwortel gevoelig zijn. 

Wat kunt u doen?

Nu u op de hoogte bent van de symptomen, vraagt u zich wellicht af wat u kunt doen om tandvleesproblemen te voorkomen of te behandelen. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen: 

 • Dagelijkse mondhygiëne: Poets uw tanden minstens tweemaal per dag en flos dagelijks. Dit is de basis van een goede mondverzorging en helpt tandvleesproblemen te voorkomen. 
 • Regelmatige tandartscontroles: Bezoek Tandarts Noor regelmatig, idealiter om de zes maanden, voor professionele reiniging en controle van uw tandvlees door tandarts of mondhygiënist. Plan een Afspraak >
 • Gezonde voeding: Een uitgebalanceerd dieet met veel groenten en fruit kan uw tandvlees en tanden gezond houden. 
 • Stoppen met roken: Roken verhoogt het risico op tandvleesproblemen aanzienlijk. Overweeg te stoppen als u rookt. 
 • Stressmanagement: Stress kan bijdragen aan tandvleesproblemen, dus leer methoden om stress te verminderen, zoals yoga of meditatie. 
 • Behandeling: Als u symptomen van tandvleesproblemen ervaart, aarzel dan niet om contact op te nemen met de mondhygiënist bij Tandarts Noor in Voorhout. Vroege interventie kan helpen om de aandoening om te keren voordat deze ernstiger wordt. 

Het is belangrijk op te merken dat tandvleesproblemen niet moeten worden genegeerd. Als ze niet worden behandeld, kunnen ze leiden tot ernstige complicaties, zoals verlies van tanden en zelfs invloed hebben op uw algehele gezondheid. Ik raad ten zeerste aan om altijd proactief te zijn met betrekking tot uw mondgezondheid en bij twijfel de mondhygiënist in Voorhout van Tandarts Noor in Voorhout te raadplegen. Uw glimlach en gezondheid zijn het waard.

Voor vragen of om een afspraak te maken bij onze praktijk in Voorhout, aarzel niet om contact op te nemen. We staan altijd klaar om u te helpen uw mondgezondheid te optimaliseren. 

(0252) 23 06 56