NIEUWS &
TIPS VAN NOOR

HOE KAN IK TANDPLAK EN TANDSTEEN VOORKOMEN? 

september 25, 2023 - Tandarts Noor

Als tandarts in Voorhout wil ik graag mijn waardevolle inzichten delen over hoe je tandplak en tandsteen kunt voorkomen om een optimale mondgezondheid te behouden. Hier zijn enkele persoonlijke tips die ik vaak met mijn patiënten in Voorhout deel: 

  • Een goede mondhygiëne begint bij jezelf: Als tandarts in Voorhout merk ik dat patiënten die een sterke betrokkenheid tonen bij hun mondverzorging meestal de beste resultaten behalen. Het is essentieel om een dagelijkse gewoonte te maken van het poetsen van je tanden, minstens twee keer per dag, gedurende minstens twee minuten per poetsbeurt. 
  • Zorg voor de juiste tools: Ik adviseer altijd het gebruik van een tandenborstel met zachte of medium zachte haren. Deze borstelharen zijn mild voor het tandvlees en voorkomen schade aan het tandglazuur. Als mijn patiënten moeite hebben met handmatig poetsen, raad ik vaak een elektrische tandenborstel aan, omdat deze effectief kan zijn in het verwijderen van tandplak. 
  • Laat geen plek ongereinigd: Een zorgvuldige poetstechniek is cruciaal. Ik leg vaak uit hoe je kleine cirkelvormige bewegingen kunt maken en geleidelijk elke tand kunt bereiken. Het grondig poetsen van alle tandoppervlakken, inclusief de tong, vermindert tandplakvorming en verbetert de algehele mondgezondheid. 
  • Flossen, flossen, flossen: Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om dagelijks tussen je tanden te flossen. Tandplak hoopt zich gemakkelijk op tussen de tanden en op moeilijk bereikbare plaatsen, wat kan leiden tot tandsteen als het niet wordt verwijderd. 
  • Fluoride is je vriend: Ik adviseer tandpasta met fluoride aan mijn patiënten omdat het helpt het tandglazuur te versterken en tandbederf te voorkomen. Het is een van de meest effectieve manieren om je tanden te beschermen. 
  • Laat de tandarts je gids zijn: Regelmatige tandartscontroles zijn van cruciaal belang. Tijdens deze controles kan ik tandplak en tandsteen opsporen en professioneel verwijderen. Bovendien kan ik individueel advies geven over mondverzorging, rekening houdend met jouw unieke behoeften. 
  • Dieet en levensstijl: Als tandarts ben ik me ervan bewust dat gezonde voedingskeuzes en een rookvrije levensstijl bijdragen aan een gezonde mond. Beperk suikerinname en stoppen met roken kan een positieve invloed hebben op de mondgezondheid. 

Als tandarts in Voorhout is het mijn passie om mensen te helpen bij het bereiken en behouden van een gezonde glimlach. Ik moedig al mijn patiënten aan om bovenstaande tips op te nemen in hun dagelijkse routine en regelmatig hun tandarts of mondhygiënist in Voorhout te bezoeken. Samen kunnen we werken aan een stralende glimlach en een optimale mondgezondheid voor het leven!

(0252) 23 06 56