NIEUWS &
TIPS VAN NOOR

HOE VAAK MOET IK MIJN TANDENPOETSEN EN HOE LANG?

september 25, 2023 - Tandarts Noor

Als tandarts in Voorhout hecht ik veel waarde aan een goede mondverzorging, maar ik begrijp ook hoe druk het leven kan zijn en hoe gemakkelijk het is om in de haast te vergeten om voor je tanden te zorgen. In deze blog wil ik mijn persoonlijke tandenpoetsroutine met je delen en je laten zien hoe vaak ik mijn tanden poets en hoe ik ervoor zorg dat mijn glimlach gezond en stralend blijft. 

Hoe vaak poets ik mijn tanden?

Net als de meeste tandheelkundige professionals, poets ik mijn tanden twee keer per dag: ’s ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor het slapengaan. Ik heb gemerkt dat deze regelmaat me helpt om mijn tanden schoon en fris te houden gedurende de hele dag. Het poetsen ’s avonds is vooral belangrijk voor mij, omdat ik weet dat mijn mond ’s nachts minder speeksel produceert, waardoor het risico op tandbederf toeneemt. 

Hoelang duurt mijn poetsroutine? 

In een drukke wereld waarin de tijd vaak wegvliegt, is het makkelijk om gehaast te poetsen. Maar ik maak altijd een bewuste inspanning om minstens twee minuten te besteden aan het poetsen van mijn tanden bij elke poetsbeurt. Ik gebruik een timer op mijn telefoon om de tijd bij te houden, want als ik dat niet zou doen, zou ik waarschijnlijk snel klaar zijn zonder mijn tanden echt goed te reinigen. 

Mijn tips voor een effectieve poetsroutine: 

  • Ik geef de voorkeur aan een elektrische tandenborstel omdat ik merk dat deze vaak grondiger reinigt dan een handmatige borstel. Het helpt me ook om de aanbevolen twee minuten poetsen gemakkelijker bij te houden. 
  • Ik gebruik een tandpasta met fluoride, omdat ik geloof in de voordelen van fluoride voor de versterking van het tandglazuur en het voorkomen van tandbederf. 
  • Tijdens het poetsen maak ik kleine cirkelvormige bewegingen om ervoor te zorgen dat ik alle tandoppervlakken goed bereik. Ik vergeet ook niet om mijn tong te poetsen om bacteriën te verminderen en een frisse adem te behouden. 
  • Na het poetsen spoel ik mijn mond niet met water, omdat ik weet dat dit ervoor zorgt dat de fluoride in de tandpasta langer op mijn tanden blijft zitten en zo beter zijn werk kan doen. 

Voor mij is mijn tandenpoetsroutine een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse verzorging. Tweemaal daags, gedurende minstens twee minuten per poetsbeurt, maakt echt een verschil in de gezondheid van mijn glimlach. Ik heb gemerkt dat door regelmatig mijn tanden te poetsen en een paar handige tips toe te passen, mijn mondgezondheid verbeterd is en ik meer vertrouwen heb in mijn glimlach. Vergeet niet dat je altijd met je tandarts kunt praten als je vragen hebt over jouw persoonlijke tandenpoetsroutine of als je behoefte hebt aan gepersonaliseerd advies. Jouw glimlach verdient de beste zorg en aandacht, net zoals de mijne!

(0252) 23 06 56