NIEUWS &
TIPS VAN NOOR

HOE VAAK MOET IK NAAR DE TANDARTS VOOR CONTROLEBEZOEKEN? 

september 25, 2023 - Tandarts Noor

Als jouw tandarts in Voorhout ben ik hier om je persoonlijk advies te geven over jouw controlebezoeken bij de tandarts of Mondhygiënist. Hoe vaak moet je naar de tandarts voor controle is een veel gestelde vraag? Het antwoord is dat de frequentie van controlebezoeken kan variëren, omdat ik ervoor wil zorgen dat we met de mondhygiënist het beste plan opstellen voor jouw specifieke mondgezondheid.

Als je een goede mondgezondheid hebt en geen actieve tandheelkundige problemen hebt ervaren, raad ik over het algemeen aan om elke zes maanden een controle in te plannen. Dit stelt ons in staat om regelmatig je tanden en tandvlees te controleren, tandplak en tandsteen te verwijderen, en vroege tekenen van tandbederf of tandvleesaandoeningen te detecteren.

Als je echter bepaalde risicofactoren hebt, zoals een voorgeschiedenis van tandbederf, tandvleesaandoeningen, roken of andere medische aandoeningen die van invloed kunnen zijn op je mondgezondheid, kunnen we overwegen om vaker een controlebezoek te plannen, bijvoorbeeld elke drie tot vier maanden bij de Mondhygiënist. Op die manier kunnen we proactief ingrijpen en eventuele problemen snel aanpakken. 

Voor kinderen en tieners is regelmatige monitoring tijdens hun groeiperiode en orthodontische behandeling van groot belang. We willen ervoor zorgen dat hun mond en gebit zich goed ontwikkelen, en daarom raden we aan om regelmatige controlebezoeken te plannen om hun voortgang op te volgen. 

Bij onze controlebezoeken nemen we de tijd om jouw specifieke behoeften te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. Jouw mondgezondheid is onze prioriteit, en we willen ervoor zorgen dat je een gezonde glimlach hebt voor het leven. Dus als je ooit twijfels hebt over de frequentie van jouw controlebezoeken, aarzel dan niet om met ons te praten. Samen kunnen we een tandheelkundig plan opstellen dat het beste bij jou past, zodat je met vertrouwen kunt genieten van een stralende glimlach. 

(0252) 23 06 56