NIEUWS &
TIPS VAN NOOR

TIPS OM KINDEREN AAN TE MOEDIGEN HUN TANDEN TE POETSEN.

september 25, 2023 - Tandarts Noor

Bij Tandarts Noor fungeren wij graag als uw toegewijde kindertandarts in Voorhout, en daarom wil ik graag een veelvoorkomende vraag beantwoorden, die ik vaak van ouders hoor: “Hoe kan ik mijn kinderen aanmoedigen om hun tanden te poetsen?”

Het is begrijpelijk dat tandenpoetsen niet altijd bovenaan de lijst van favoriete activiteiten van uw kinderen staat, maar een goede mondhygiëne is van vitaal belang voor hun gezondheid. Laten we samen enkele effectieve manieren verkennen om tandenpoetsen leuk en gemakkelijk te maken. 

  1. Maak van tandenpoetsen een leuke activiteit: Een van de beste manieren om kinderen te motiveren, is door van tandenpoetsen een leuke activiteit te maken. Overweeg het gebruik van tandenborstels met kleurrijke ontwerpen of personages die uw kinderen aanspreken. Er zijn zelfs speciale tandenborstels met ingebouwde timers om hen te helpen de aanbevolen poetstijd van twee minuten bij te houden.
  2. Poets samen met uw kinderen: Kinderen leren door te imiteren, en als ze u zien poetsen, zullen ze eerder geneigd zijn om hetzelfde te doen. Poets dus samen met uw kinderen, zodat ze uw goede voorbeeld kunnen volgen. U kunt het ook tot een gezinsactiviteit maken, wat de betrokkenheid en motivatie kan vergroten.
  3. Gebruik beloningen en positieve versterking: Het belonen van uw kinderen voor hun inspanningen kan een geweldige motivator zijn. Overweeg het opzetten van een beloningssysteem, waarbij ze bijvoorbeeld stickers verdienen voor elke succesvolle poetsbeurt.
  4. Kies tandpasta met een smaakje: Tandpasta met lekkere smaakjes, zoals aardbei of bessen, kan het tandenpoetsen aantrekkelijker maken voor kinderen. Zorg ervoor dat de tandpasta fluoride bevat, omdat dit helpt bij het versterken van hun tandglazuur.
  5. Maak er een vaste routine van: Een consistente routine kan kinderen helpen om tandenpoetsen een gewoonte te maken. Poets samen met uw kinderen op vaste tijden, zoals ’s ochtends en ’s avonds voor het slapengaan, zodat het een vast onderdeel van hun dag wordt.
  6. Leg het belang uit: Praat met uw kinderen over waarom tandenpoetsen zo belangrijk is. Leg eenvoudig uit dat het helpt om gaatjes te voorkomen en hun tanden gezond te houden. Kinderen begrijpen vaak beter waarom ze iets moeten doen als ze de reden erachter begrijpen.

Als kindertandarts in Voorhout ben ik altijd hier om u te ondersteunen bij de mondgezondheid van uw kinderen. Als u nog meer advies of professioneel advies nodig heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw kinderen een gezonde en stralende glimlach behouden. 

(0252) 23 06 56