NIEUWS &
TIPS VAN NOOR

WELKE TANDENBORSTEL EN TANDPASTA RAADT U AAN? 

september 25, 2023 - Tandarts Noor

Als jouw tandarts in Voorhout zou ik je graag wat algemeen advies geven over het kiezen van een tandenborstel en tandpasta. Het is belangrijk om te weten dat elk individu verschillende mondgezondheidsbehoeften heeft, dus wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Toch zijn er enkele algemene richtlijnen waar je rekening mee kunt houden.

WELKE TANDENBORSTEL?

Wat betreft de tandenborstel, raad ik meestal aan om er een te kiezen met zachte of medium zachte borstelharen. Deze zullen je tandglazuur en tandvlees beschermen tegen beschadiging. Als je geïnteresseerd bent in elektrische tandenborstels, kunnen deze soms effectiever zijn in het verwijderen van tandplak dan handmatige tandenborstels. Maar het hangt ook af van hoe je je tandenpoetst. 

Wanneer je een tandenborstel kiest, let dan op het formaat van de borstelkop om ervoor te zorgen dat deze goed in je mond past en gemakkelijk alle tanden kan bereiken. Vergeet niet om je tandenborstel elke drie maanden te vervangen of eerder als de borstelharen versleten zijn. 

WELKE TANDPASTA?

Wat tandpasta betreft, is het verstandig om er een te kiezen die fluoride bevat. Fluoride is essentieel voor het versterken van het tandglazuur en het voorkomen van tandbederf. Als je specifieke mondproblemen hebt, zoals gevoelige tanden of tandvleesproblemen, overweeg dan tandpasta’s die zijn geformuleerd om aan die behoeften te voldoen. 

Hoewel deze algemene tips nuttig kunnen zijn, is het altijd het beste om ook advies te vragen aan mij, jouw tandarts. Ik ken jouw mondgezondheid het beste en kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes op basis van jouw specifieke situatie. Dus als je twijfelt over welke tandenborstel of tandpasta het beste bij jou past, laat het me dan weten tijdens je volgende controlebezoek. Samen kunnen we werken aan het behouden van een gezonde glimlach! 

 

(0252) 23 06 56